Солено Панетоне
Slani Panteone

Солено Панетоне

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k5k
Солено Панетоне
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
06/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ето го соленият вариант на Панетоне - задължително опитайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • пармезан - 100 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - 100 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 300 г пресято
  • прясно мляко - 100 мл пълномаслено
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • шунка - 150 г
  • чоризо - 150 г или друг сух салам
  • кашкавал - 150 г на кубчета,
  • маслини - 80 г разполовени
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за соленото Панетоне се размесват в купа по реда на изброяването.

Сипвам в добре намазнена дълбока купа за печене на Панетоне.

Поръсвам със сусамово семе и с 2 с.л. настърган пармезан.

Пека този солен кекс на 180 градуса за 1 час.

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Не пропускайте да опитате и класическо панетоне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: