Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се почистват и се режат на ситно. В сгорещен тиган с малко олио се слагат да се задушат за 2-3 мин.
През това време почистваме гъбите, нарязваме ги също на ситно и прибавяме към лука. Разбъркваме добре.
Добавяме и предварително измития ориз, подправките и виното. Щом течността почти се е изпарила, сипваме около 200 мл вряла вода. Държим на котлона, докато оризът не омекне.
Щом това стане, поръсваме с настъргания пармезан и отделяме настрани, за да поистине (сместа трябва да е без излишна течност, ако се нуждае, може да я изцедите леко).
От сместа оформяме оризови кюфтенца.
Панираме ги, като ги потапяме първо в разбито яйце, след това ги овалваме в галета.
Пържим нашите италиански оризови кюфтета в сгорещено олио за по минута от всяка страна.
Поднасяме с песто или прясна салата.