Начин на приготвяне
Смесете меда със соса барбекю, кетчупа, зехтина и малко сол.
Натрийте ребърцата първо с черен пипер, а после с приготвената смес. Полейте ги с остатъка, покрийте и прибетете в хладилник за 2-3 часа до 1 денонощие.
Поне час преди да започнете да ги готвите, извадете от хладилника и залейте с бирата, така че да покрива 3/4 от ребрата.
Измийте, почистете и нарежете на тънки парченца ябълките. Поръсете си обилно с лимонов сок и подредете върху ребърцата. Върху тях също може да ръснете малко зехтин.
Печете ребрата в слаба фурна на 130 градуса 2 часа и половина, като покриете тавата с капак или фолио, след това увеличете температурата до 180 градуса докато месото и коричката от ябълки добие златист загар и течността се редуцира до около 1 пръст.
Поднесете свинските ребърца топли с любима гарнитура.
Изискват повече време, но пък почти никакви усилия, а резултатът си заслужава.
Добър апетит! Свинските ребърца с ябълки и бира на фурна са уникални.