Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с ябълки и бира на фурна

Свински ребърца с ябълки и бира на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински ребърца с ябълки и бира на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
215 мин.
Порции
6
"Ако искате да поглезите близките си, ето така се прави - със свински ребърца с ябълки и бира на фурна"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 930 г - 1 кг
  • ябълки - 2 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 цитрус
  • мед - 2 с.л.
  • бира - около 400 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • сос барбекю - 4 - 5 с.л.
  • кетчуп - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете меда със соса барбекю, кетчупа, зехтина и малко сол.

Натрийте ребърцата първо с черен пипер, а после с приготвената смес. Полейте ги с остатъка, покрийте и прибетете в хладилник за 2-3 часа до 1 денонощие.

Поне час преди да започнете да ги готвите, извадете от хладилника и залейте с бирата, така че да покрива 3/4 от ребрата.

Измийте, почистете и нарежете на тънки парченца ябълките. Поръсете си обилно с лимонов сок и подредете върху ребърцата. Върху тях също може да ръснете малко зехтин.

Печете ребрата в слаба фурна на 130 градуса 2 часа и половина, като покриете тавата с капак или фолио, след това увеличете температурата до 180 градуса докато месото и коричката от ябълки добие златист загар и течността се редуцира до около 1 пръст.

Поднесете свинските ребърца топли с любима гарнитура.

Изискват повече време, но пък почти никакви усилия, а резултатът си заслужава.

Добър апетит! Свинските ребърца с ябълки и бира на фурна са уникални.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: