Моят сполучлив ориз по китайски

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
112
21
268
1
09/02/2020
"Ето как да си приготвите невероятен ориз по китайски сами у дома "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 530
  • Преглеждания за месеца16821
  • Преглеждания за седмицата1389
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива. Слага се в дълбока тенджера и се налива вода да се покрие оризът. Посолява се и се оставя да се свари оризът.

След като е сварен се измива хубаво със студена вода. Всички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват. В тиган уок се налива олио и се сгорещява.

Добавят се двата вида лук, морковите, двата вида чушка и гъбите. Запържват се за около 2-3 минути и след това към тях се добавя царевицата и оризът.

Слага се соев сос - количеството е по желание според вашите предпочитания, аз лично слагам поне 30-40 мл. светъл соев сос. Разбърква се добре и се оставя за още 2-3 минути на котлона като се разбърква периодично.

Накрая овкусяваме ориза на тиган със сол и черен пипер и сервираме. Да ви е сладко!

Това беше Моят сполучлив ориз по китайски.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Геновева
Геновева
18.03.2020 21:06
Да, за веганите е идеално!
0
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
18.03.2020 15:15
много добре, че е веган - става за постите
1
0
Геновева
Геновева
16.03.2020 18:22
Прибавят се заедно с другите зеленчуци, мой пропуск... Извинявам се!
0
0