Моята гъбена крем супа

09/02/2020
"Уникално вкусна гъбена супа, към която може да поднесете и вкусно хлебче "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 571
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме 4-5 гъби настрани. Останалите гъби измиваме, почистваме и нарязваме на едро. Сипваме ги в тенджера и наливаме водата.

Обелваме и нарязваме на едро картофа и го добавяме в тенджерата.Слагаме супата да се вари.Когато кипне добавяме маслото.

Варим 15- 20 минути и пасираме до хомогенност директно в тенджерата. Добавяме солта, черния пипер, куркумата, индийското орехче, цеденото мляко и топеното сирене, и отново пасираме за кратко.

Отместваме от котлона и сервираме веднага.

Много подходящо допълнение към готовата гъбена супа е прясно изпечена чеснова багета.

Моята гъбена крем супа е много вкусна.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар