Тутманик Милето

milka makedonskamilka makedonska
Новак
3
184
6
173
10/02/2020
"Пухкав тутманик за ценители"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 786
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, захарта и малко топло мляко се разтварят и чакаме да шупнат.

Брашното се изсипва в подходящ съд, прави се кладенче, добавят се разбитите леко яйца, солта, млякото и маята. Размесва се меко тесто, към което добавяме постепенно 80 г от олиото.

Оставя се да втаса, докато удвои обема си.

Правенето на тутманика е много лесно - като втаса, мятате готовото тесто на масата или плота, в купички си приготвяте мазнина - олио, разтопено масло или мас, ако искате, може и от трите.

И топите ръцете и почвате да разтегляте тестото, колкото по-мазни са ръцете, толкова по-лесно ще го разтегляте да стане олба с дебелина около един пръст.

Вземате остър нож и от средата надолу режете на ленти с ширина горе-долу два пръста да стане като ресни.

Вземате бучка сирене около 300-400 грама и натрошено го ръсите върху горната ненарязана час на тестото. Започвате да навивате към ресните надолу, след това навиване като баница и в тавата. Аз ползвам долната част на едновремешните ел. тенджери.

Мажа приготвения тутманик с жълтък и във фурната /незагрята/ включвам на 180 градуса и да се пече.

Този пухкав тутманик си се надува и става много хубав на вид.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Много пухкав, вкусен и апетитен тутманик се получи!
0
0