Дива патица на фурна

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
11/06/2009
"Не е трудно да приготвите печена патица, стига да знаете как. Вече знаете!"
Приготвяне100 мин.
Готвене90 мин.
Общо190 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 134
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата, след като стои 90 мин. в студена вода, се задушава на фурна в маслото, докато се зачерви от всички страни. Работи се на умерена фурна.

Посолява се, залива се с малко вода и виното. По време на печенето патицата се облива с течността. Прибавят се черният пипер, чесънът, доматеното пюре и дафиновият лист. Задушаването продължава. Ако е нужно, прибавя се още вода, докато месото омекне.

Отделно се разбиват киселото мляко и брашното. Сместа се изсипва в тавичката и патицата се позапича с нея. Опитва се на сол. Ястието се поднася топло с отделно приготвена гарнитура.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар