Пилешко филе с гъби в чуден сос

13/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 849
  • Преглеждания за месеца1848
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки и поръсваме със смляна морска сол, черен пипер и галета.

В тиган се загрява олио с клонче розмарин. Добавя се пилешкото месо, да се запържи от двете страни, и изваждаме в чиния.

Ако в олиото има останали черни парчета от пилето, се изваждат с вилица или прецедете олиото и извадете розмарина. Нарязваме лук и чесън на парчета и запържваме в тигана.

След 2-3 минути се налива вино и оставяме да се изпари.

В купа смесваме готварска сметана, горчица, сол, черен пипер и марината от буркана гъби.

Връщаме месото в тигана, сипваме се сметановия сос и разбъркваме.

Готви се на умерен огън, накрая прибавяме парченца топено сирене да се разтопи.

След 2-3 минути пилешката яхния с гъби е готова и сервираме порция, поръсена с черен пипер и топла фокача.

Ядеш и не можеш да спреш - вкусотия!

Поднесете пилешкото филе с гъби в чуден сос с чаша вино и наздраве!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар