Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена бутер торта Сърце

Солена бутер торта Сърце

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Солена бутер торта Сърце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Нека изненадите започнат от сутринта с тази прекрасна солена торта сърце"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 бр. правоъгълни листа
  • прошуто крудо - 150 г
  • прясно мляко - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху голям лист хартия за печене разстелете първо единия лист бутертесто. Отгоре наредете прошуто крудо.

Покрийте с другия лист бутертесто. С остър нож нарежете ленти с ширина 1 см.

Застелете голяма тава с лист хартия за печене. Усучете лентите на спирали и ги подредете в тавата за печене.

За да ви е по-лесно, направете първо едната половина на сърцето.

Така ще се ръководите по-добре при подреждането на другата половина.

Намажете оформената вече приготвената солена торта с прясно мляко.

Изпечете бутер тортата на 200°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 5 мин, след което намалете на 180°C и довършете печенето до приятен загар.

Да ви е сладко валентинско с тази солена бутер торта Сърце!

Забележка: От останалите бутер спирали изпечете усукани соленки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: