Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тесто»Безглутеново тесто за сладки и сладкиши

Безглутеново тесто за сладки и сладкиши

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Безглутеново тесто за сладки и сладкиши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • оризово брашно
  • сода - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • какао - 1 ч.л., по желание, био
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта с миксер за няколко минутки, докато се получи консистенция на пухкав яйчен крем.

Прибавете размекнатото масло, ванилията, содата и бакпулвера и започнете да месите.

Прибавете щипка сол, какао и оризово брашно, според това, което приготвяте. За безглутенови сладкиши сместа трябва да е кексообразна, а за безглутенови сладки - добавя се брашно, докато се получи меко тесто.

Оформете сладките или изсипете сместа и изпечете на 170 градуса фурна до готовност.

Бележка: Оризовото брашно може да се замени и с друг вид безглутеново брашно в тази рецепта за Безглутеново тесто за сладки и сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: