Начин на приготвяне
Маята се разтваря в прясното мляко. След това се добавя брашното, също така и останалите продукти. Замесва се меко тесто за питка.
Готовото тесто се слага в купа да втаса за около 30 минути. След това тестото отново се премества и пак се връща в купата да втаса още веднъж, пак за около 30 минути.
Готовото тесто се разделя на малки топки от по 80 г. Всяка топка се разточва на елипса.
Единият край се разрязва на ленти и се завива на руло, а другият на охлюв.
Вземете форма за класически мъфини и я намажете с краве масло. Поставете мъфините. Намажете с жълтъка, прясното мляко и олиото.
Оставете да втасат за 30 минути. Поръсете мини козуначетата със захарта и бадемите. Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност на козуначетата-мъфини.