Ризото с коприва

станимирастанимира
Новак
71
15
5
18/02/2020
"Ако не сте опитвали ризото с коприва досега, там ви е грешката "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зехтина се запържват морковът и лукът.

Добавя се виното и след като се изпари алкохолът, се прибавя оризът, запържва се за кратко и се слага, копривата, а след нея - бульонът на части.

Първо, слагаме 2 черпак, разбъркване, изчакваме да се изпари течността и се прибавят пак 2 черпака и това се повтаря, докато се свари оризът за нашето вкусно ризото.

Накрая се слага маслото и ситно настъргания пармезан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар