Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печено мариновано цвекло

Печено мариновано цвекло

Таня СлавоваТаня Славова
Новак
1513344
Печено мариновано цвекло
Снимка: Таня Славова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • цвекло - 3 - 4 малки глави
  • джинджифил - парченца
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • зехтин
  • оцет - 20 - 25 мл
  • захар - 1 ч.л. по желание
  • вода
  • чесън - 2 - 3 скилидки цели
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избирам малки главички цвекло, надупчвам с вилица, съвсем леко посолявам, намазнявам със зехтин.

Слагам парченца обелен джинджифил и загъвам в два пласта фолио, събирането на краищата е отгоре.

Пека в загрята фурна на 200 градуса около 40-50 минути. Трябва да остане хрупкаво.

След това нарязвам печеното цвекло на едри парчета и нареждам в стерилизирани бурканчета от 450 мл.

Слагам по 1 ч.л. сол и 20-25 мл оцет, може и 1 ч.л. захар, но ми идва много сладко и допълвам с вода.

Също добавям цели скилидки чесън и черен пипер на зърна.

Стерилизирам цвеклото в буркани 5 мин за капачка и така имам винаги готово овкусено цвекло.

Това печено мариновано цвекло може да се хапва директно или като салатка с други продукти по избор, както съм показала на снимката.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: