Начин на приготвяне
Избирам малки главички цвекло, надупчвам с вилица, съвсем леко посолявам, намазнявам със зехтин.
Слагам парченца обелен джинджифил и загъвам в два пласта фолио, събирането на краищата е отгоре.
Пека в загрята фурна на 200 градуса около 40-50 минути. Трябва да остане хрупкаво.
След това нарязвам печеното цвекло на едри парчета и нареждам в стерилизирани бурканчета от 450 мл.
Слагам по 1 ч.л. сол и 20-25 мл оцет, може и 1 ч.л. захар, но ми идва много сладко и допълвам с вода.
Също добавям цели скилидки чесън и черен пипер на зърна.
Стерилизирам цвеклото в буркани 5 мин за капачка и така имам винаги готово овкусено цвекло.
Това печено мариновано цвекло може да се хапва директно или като салатка с други продукти по избор, както съм показала на снимката.
Да ви е сладко!