Тутманик със сирене и маслини

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
332
99
194
4
20/02/2020
"Вкусен тутманик с маслини и сирене - ще ви се услади повече, отколкото предполагате "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 044
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за този пухкав тутманик е добре да са на стайна температура.

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята и захарта. Покрийте съда с кърпа и оставете за 10 минути, докато маята се активира и на повърхността се образуват балончета.

Пресейте брашното и солта в дълбока купа и направете кладенче. Прибавете всички продукти за тестото.

Замесва се меко тесто, което се намазва със зехтин и се оставя да втаса до удвояване на обема.

След това омесеното тесто се премества и се разделя на три равни части. Всяка част се разточва на правоъгълник върху набрашнена повърхност и се намазва с меко масло.

На първата се слага сирене, на втората - нарязани на ситно маслини, на третата отново сирене.

Поставят се една върху друга и се правят разрези на разстояние 2 см от двете страни. След това се преплитат.

Двата края на полученото руло се събират, за да се образува кръг.

Поставя се в намазана с масло тава (26 см) и се оставя отново да втаса за 20-30 минути.

След това се намазва със заделения жълтък, смесен с малко вода.

Пече се на 180 градуса с вентилатор за около 30-35 минути в предварително загрята фурна. По средата на печенето се слага фолио, за да не прегори.

Страхотен пухкав тутманик със сирене и маслини с аромат на масло.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар