Шоколадово Меренге

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
98
463
209
192
1
20/02/2020
"Шоколадово Меренге за любимите десерти "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 965
  • Преглеждания за месеца304
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За за приготвим идеалното меренге, е нужно купата да е абсолютно чиста и суха, белтъците да са добре отделени, без никакъв жълтък в тях.

В купа разбиваме белтъците с щипка сол на ниска скорост на миксера до меки връхчета и започваме малко по малко да добавяме захарта при непрекъснато разбъркване, като увеличим скоростта на миксера.

След като разбием белтъците до твърди връхчета, добавяме лимоновия сок и какаото. Разбиваме отново и шоколадовото меренге е готово.

Можем да го използваме за нежни целувки, блат за торта Павлова или крем.

Аз приготвих целувки за Хелоуин и ги украсих с разтопен шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорица
Зорица
21.02.2020 13:04
Захарта пудра ли е или кристална?
1
0