Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача от свински крачета, уши и опашки

Пача от свински крачета, уши и опашки

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
77643442500
Пача от свински крачета, уши и опашки
Снимка: Niki Zhelyazkova
2 / 8
21/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Любима от край време пача от свински крачета, уши и опашки - селска гозба, която стопля душата"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2
  • свински уши - 2
  • свински опашки - 4 бр.
  • чесън - 4 - 6 скил., счукан
  • сол - на вкус
  • черен пипер , млян и на зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • яйца - 3 - 4
  • лимонов сок - от пресен лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Припенвам всички месни продукти.

След припенването им добавям сол на вкус.

Аз варя в тенджера под налягане 30 мин. Преди да затворя с капака за варенето, добавям и целите зърна черен пипер и дафиновия лист.

След сваряването им ги обезкостявам. Към бульона добавям обезкостеното месо.

Докато обезкостявам сварените свински части, изхвърлям мазните части и кожите на уши, крака.

В купа разбивам с вилица яйцата, към тях добавям и лимоновия сок, за да не се пресече при сипването им в горещия бульон.

Добавям черния млян пипер и счукания чесън към приготвената пача.

Разбърквам всичко и да ви е вкусно и сладко!

Тази супа пача е добре да се хапва топла - като супа.

А някои я харесват пачата от свински крачета, уши и опашки и студена, както я харесваше и моят баща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Само изхвърлям много мазното. Оставям все пак , но не ми харесва да е много мазна. Става вкусна , когато има няколко различни артикула за пача.
28.07.2023 22:47
1
Анонимен
Анонимен
Ама ,ти изхвърли всичкото месо? По-добре напиши бульон "пача"!
07.03.2023 21:22
3