Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва с остър нож на ленти, а те се режат на малки кубчета.
Поставя се в купа, поръсваме със сол, черен пипер и се разбърква с лъжица заквасена сметана.
Яйцата се разбиват с вилица, прибавяме в купата, после сипваме и брашното.
Пресен лук се нарязва на ситно и смесваме всички продукти на гъста каша.
При нужда се добавя още малко сол и черен пипер към каймата за кюфтета.
В тиган се загрява олио, гребва се от сместа по 1 с.л. и оформяме на кюфте.
Не е нужно да са перфектно кръгли пилешките кюфтета, нека да са рошави.
Пържим на среден огън от двете страни до апетитен загар.
Изваждат се върху салфетка да попие излишната мазнина, прехвърляме в чиния.
По вкусни кюфтета по френски не съм опитвала.
Поднесете със салата по избор!
Добър апетит!