Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с шоколад

Питка с шоколад

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Питка с шоколад
Снимка: Кирилова452
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ако питате нас, любовта първо минава през очите и после през стомаха, така де, само я вижте тази питка с шоколад"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • захар - 50 г.
  • яйца - 2 бр.
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля леко. В него се разтваря маята с една чаена лъжичка захар и две чаени лъжички брашно. Оставя се да шупне.

Брашното се пресява в купа. Към него се добавят едното яйце, мекото масло и активираната мая.

Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса 40 мин.

Премесва се отново, разточва се на правоъгълник и се намазва с течен шоколад.

Навива се на руло и се нарязва на охлювчета, които се нареждат едно до друго в тавичка, покрита с хартия за печене.

Може да оформите вкусната питка по ваше желание.

Второто яйце се разбива добре, маже се питката с него и се пече в загрята фурна на 180°C за 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: