Галет с череши

24/02/2020
"Галет с черешки, който ни е любим преди още да сме го опитали "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо328
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • За малък пай
  • брашно - 250 г
  • краве масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 2 - 3 л
  • плодове - по избор, в случая череши
  • захар - на вкус
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това са продуктите за малък пай (около 25 см диаметър).

Плодовете са по избор, препоръчително е да не пускат много сок, защото галетът ще остане глетав.

Брашното се пресява, студеното масло се реже на кубчета и се смесват с ръце, колкото да стане на груби трохи.

Добавя се яйцето и водата. Омесва се с ръце и се разстила в тавичка.

Галетът не е нужно да гони перфектната кръгла форма на обикновения пай, така че тавата е без значение.

Редят се плодовете, ръси се със захар на вкус и се подгъват крайчетата.

Паят с череши се пече на 180 градуса до златиста коричка. Поръсва се с пудра захар.

Получава се хрупкав галет с череши със сочна вътрешност!

Източник: Veselina Evtimova - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
вода - 2 - 3 л не са ли прекалено много
0
0