Свинско с нахут

Свинско с нахут
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"А вие колко често готвите с нахут? Ако е рядко, поправете тази грешка с тази манджа със свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр
  • доматено пюре - 100 г
  • нахут - 500 г
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахута накиснете за 24 часа във вода.

Измийте месото и го нарежете на малки хапки. Запържете го в тенджера под налягане.

Добавете лука, нарязан на дребно, и морковите на колелца. Запържете добре и сложете нахута (предварително изцеден).

Добавете доматеното пюре и червения пипер. Налейте виното и изчакайте 5 минути.

Добавете водата и поправките.

Затворете капака и варете 35- 40 минути.

Изчакайте да излезе парата и отворете капака. Сервирайте манджата, докато е топла.

Свинското с нахут е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: