Начин на приготвяне
Нахута накиснете във вода от предишната вечер. На другия ден го изцедете и изплакнете.
В тенджера под налягане сложете измитото и почистено месо. Прибавете нахута и нарязаните на едро зеле и моркови. Сложете подправките и сол на вкус.
По желание може да се сложи и чесън. Налейте 1 л вода и варете около час и половина.
Отстранете от котлона и отворете тенджерата, след като вече се е охладила.
Извадете вареното свинско и щом леко изстине, го обезкостете и нарежете на парчета.
Върнете нарязаното месо в тенджерата и прибавете пастата. Варете до готовност на пастата.
С помощта на решетъчна лъжица извадете цялата смес в голяма подходяща чиния.
При сервиране на ястието поднесете и от соса в сосиера.