Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско варено»Португалски специалитет със свинско и нахут

Португалски специалитет със свинско и нахут

Португалски специалитет със свинско и нахут
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Специалитет от португалската кухня със свинско и нахут, на който можете само да се насладите"

Необходими Продукти

  • свински уши - 1 бр.
  • свински крачета - 1 бр.
  • свински опашки - 1 бр.
  • свински кокали - около - 300 г (да има и месце по тях)
  • прясно зеле - 700 г
  • нахут - 700 г
  • паста - 150 г
  • моркови - 2 - 3 бр. големи
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахута накиснете във вода от предишната вечер. На другия ден го изцедете и изплакнете.

В тенджера под налягане сложете измитото и почистено месо. Прибавете нахута и нарязаните на едро зеле и моркови. Сложете подправките и сол на вкус.

По желание може да се сложи и чесън. Налейте 1 л вода и варете около час и половина.

Отстранете от котлона и отворете тенджерата, след като вече се е охладила.

Извадете вареното свинско и щом леко изстине, го обезкостете и нарежете на парчета.

Върнете нарязаното месо в тенджерата и прибавете пастата. Варете до готовност на пастата.

С помощта на решетъчна лъжица извадете цялата смес в голяма подходяща чиния.

При сервиране на ястието поднесете и от соса в сосиера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: