Пълнозърнест усукан тутманик със сирене

01/03/2020
"Вкусен усукан тутманик, който всеки път приготвяме с удоволствие "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 474
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в топла вода с лъжица захар и 2 -3 с.л. брашно.

Оставя се да бухне, сипва се в двата вида смесено брашно. Прибавяме сол, кисело мляко, олио, яйцето, като от жълтъка се отделя половината за намазване отгоре.

Замесва се меко тесто за тутманик, без да лепне. Намазваме с олио, слагаме в торба и оставям в хладилника за една нощ. Изважда се, оставяме за 1 час на топло да се отпусне.

Премесва се леко, разделяме на 3 части. Разточваме правоъгълна кора, намазваме с олио, поръсваме натрошено сирене и нареждаме трите кори една върху друга.

Последната кора се разточва на по голям правоъгълник. Нарязва се на 4 ленти, всяка се усуква и навива в тава 26 см като вит тутманик.

Оставяме на топло за 20 минути да се надигне нашият тутманик. Намазва се с разбит жълтък, лъжица олио и печем в загрята фурна на 170 градуса до златисто. Изваждаме и намазвам с масло, покриваме с кърпа за мека коричка. Вкусен, маслен тутманик. Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар