Начин на приготвяне
С помощта на кухненски робот или друг подходящ уред натрошете бисквитите на брашно.
Маслото разтопете на водна баня и прибавете към брашното от бисквити. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
В тавичка с падащо дъно изсипете сместа и я разпределете равномерно към дъното и стените на съда.
Изпечете за 10 мин в предварително зягрята фурна на 180 градуса.
Извадете и оставете напълно да изстине.
В малък съд кипнете 200 мл от сметаната. Прибавете шоколада, начупен на парченца и бъркайте, докато не се разтопи напълно.
Останалата сметана за вашия бананов пай разбийте с миксер на сняг.
Реденето на бананови пай с карамел е много лесно.
Върху блата от бисквити намажете с дулче де лече.
Отгоре наредете нарязаните на кръгчета банани.
Следващия ред е шоколадовия крем.
За финал на вкусния пай намажете с разбитата на пяна сметана. Отгоре за украсата натрошете една бисквитка.
Приберете в хладилника за няколко часа да стегне.