Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Бананов пай с карамел

Бананов пай с карамел

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Бананов пай с карамел
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Любов от пръв поглед пламна между нас и този бананов пай с карамел"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г обикновени
  • краве масло - 120 г
  • банан - 3 бр.
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • дулче де лече - 300 г
  • шоколад - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на кухненски робот или друг подходящ уред натрошете бисквитите на брашно.

Маслото разтопете на водна баня и прибавете към брашното от бисквити. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

В тавичка с падащо дъно изсипете сместа и я разпределете равномерно към дъното и стените на съда.

Изпечете за 10 мин в предварително зягрята фурна на 180 градуса.

Извадете и оставете напълно да изстине.

В малък съд кипнете 200 мл от сметаната. Прибавете шоколада, начупен на парченца и бъркайте, докато не се разтопи напълно.

Останалата сметана за вашия бананов пай разбийте с миксер на сняг.

Реденето на бананови пай с карамел е много лесно.

Върху блата от бисквити намажете с дулче де лече.

Отгоре наредете нарязаните на кръгчета банани.

Следващия ред е шоколадовия крем.

За финал на вкусния пай намажете с разбитата на пяна сметана. Отгоре за украсата натрошете една бисквитка.

Приберете в хладилника за няколко часа да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: