Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Рибай стек с горчица на барбекю

Рибай стек с горчица на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Рибай стек с горчица на барбекю2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Престилката на master chef със сигурност ще ви отива, след като приготвите тази рецепта за рибай стек на барбекю"

Необходими Продукти

  • рибай стек - около 200 г - 6 бр
  • горчица - 1/3 ч.ч.
  • дресинг - 2 с.л. за салата
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • див лук - 2 с.л. нарязан пресен
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • табаско сос - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 2/3 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибай стековете от жили и ципи. Начукваме ги да станат тънички и ги оформяме по краищата.

Смесваме горчицата, салатения дресинг, лимоновия сок, половината див лук, меда, начуканата скилидка чесън и табаско соса и бъркаме хубаво.

Слагаме начуканите рибай стекове в плитка чиния и ги намазваме с готовата марина. Покриваме чинията с фолио и я слагаме в хладилник за 2 часа или за цяла нощ.

Отделно приготвяме дресинг от подправките, а именно - като смесим заквасената сметана, половината див лук и смления червен пипер. Разделяме го в 6 сосиерки.

След като сме изчакали маринованите пържоли достатъчно дълго, е време да ги сложим на барбекюто. Намазваме с олио горещото барбекю и слагаме стековете да се пекат.

На силен огън сочните пържоли се готвят за около 2 минути от едната страна, след това обръщаме от другата страна за още 2 минути. Ако не се е изпекло достатъчно, повтаряме процедурата.

Сервираме готовия рибай стек с горчица на барбекю заедно със сосиерката с дресинга.

Можем да си налеем чаша червено вино и да се насладим на тази вкусотия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: