Барбекю телешки шишчета сатай с фъстъчен сос

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
255
160
27
13/11/2020
"Пиршество за сетивата от барбекю телешки шишчета, които съвсем не са сами, а с апетитен фъстъчен сос"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г пържоли
  • соев сос - 1/3 ч.ч.
  • растително масло - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, смачкан
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • за фъстъчения сос
  • сок от ананас - 1 ч.ч.
  • фъстъчено масло - 1 ч.ч.
  • чесън - 1/2 с.л. на прах
  • лук - 1/2 с.л. на прах
  • чили сос - 2 с.л.
  • соев сос - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обработваме телешките пържоли, като премахваме излишните ципи и жили. Нарязваме ги на 1 см кубчета и ги нанизваме на бамбукови шишчета. Оставяме нашите сатай шишчета в подходящ съд, но да не е метален.

Смесваме соевия сос, растителното масло, чесъна и джинджифила в малка купа и изсипваме този сос върху сатай шишчетата. Фолираме чинията с маринованите шишчета и ги слагаме в хладилник за няколко часа или за цяла нощ.

Предварително загряваме барбекюто и го намазваме с мазнина. Слагаме маринованите сатай шишчета да се пекат, като ги обръщаме от всички страни. По наша преценка ги махаме от горещото барбекю и сервираме готовите шишчета с фъстъчен сос.

Фъстъченият сос го правим така: миксираме сока от ананас, фъстъченото масло, чесъна и лука на прах и двата вида сосове в малък тиган. Бъркаме хубаво на средна температура за около 5 минути и го сервираме топъл.

Много вкусни и ароматни телешки шишчета сатай с фъстъчен сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар