Солени бисквитки с карфиол

11/03/2020
"Чудите се какъв би бил вкусът на солените бисквитки с карфиол - ами опитайте ги "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • брашно - 220 г
  • масло - 80 г
  • карфиол - 165 г
  • яйце - 1 бр. голямо
  • сол - 1 и 1/2 щипка, или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички и смелете в блендер, докато стане на едва забележими фини гранулки.

Както си е в съда на уреда, чукнете яйцето, нарежете маслото на парченца и сипете брашното.

Пуснете отново уреда, за да смеси всичко перфектно и се образува меко и лепкаво тесто. Ако видите, че е твърдо, добавете още масло.

Загрейте фурната до 180 градуса.

С намазнени обилно ръце взимайте по малко от сместа и оформяйте тънка бисквита. Колкото по-тънка е, толкова по-хрупкава.

Не е нужно да се стараете да придавате идеална форма, просто поставяте в тавата - намазнена или покрита с хартия за печене, и разстилате с пръсти, докато изтъните. Не е необходимо и между всяка от солените бисквити да оставяте голямо разстояние.

Изпечете приготвените бисквитки до златисто на 2-3 пъти за около 15 мин (в зависимост от дебелината), а готовите подреждайте да изстиват върху решетка.

Използвайте бисквитките с карфиол за похапване по всяко време на деня или за компания на любими ваши разядки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
12.03.2020 08:06
Интересна идея браво.
1
0