Начин на приготвяне
Накъсайте карфиола на розички и смелете в блендер, докато стане на едва забележими фини гранулки.
Както си е в съда на уреда, чукнете яйцето, нарежете маслото на парченца и сипете брашното.
Пуснете отново уреда, за да смеси всичко перфектно и се образува меко и лепкаво тесто. Ако видите, че е твърдо, добавете още масло.
Загрейте фурната до 180 градуса.
С намазнени обилно ръце взимайте по малко от сместа и оформяйте тънка бисквита. Колкото по-тънка е, толкова по-хрупкава.
Не е нужно да се стараете да придавате идеална форма, просто поставяте в тавата - намазнена или покрита с хартия за печене, и разстилате с пръсти, докато изтъните. Не е необходимо и между всяка от солените бисквити да оставяте голямо разстояние.
Изпечете приготвените бисквитки до златисто на 2-3 пъти за около 15 мин (в зависимост от дебелината), а готовите подреждайте да изстиват върху решетка.
Използвайте бисквитките с карфиол за похапване по всяко време на деня или за компания на любими ваши разядки.
Добър апетит!
Коментари