Крехки пилешки шишчета на фурна с мляко

Румяна С.Румяна С.
Чирак
76
31
108
11/03/2020
"Гледаш го шишче, а месцето само пада от него - толкова е крехко "
Приготвяне15 мин.
Готвене22 мин.
Общо37 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо752
  • Преглеждания за месеца751
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 600 г /излизат около 8 - 9 бр. шишове/
  • За маринатата
  • зехтин - 3 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • къри - по желание
  • чили - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешките гърди на кубчета и ги слагаме в купа, където сме си разбъркали предварително всички съставки за маринатата за пилешко. Разбъркваме хубаво месото със марината, за да се овкуси навсякъде.

Хубаво е да имате повечко време, за да се маринова добре месото. Слагаме ги в хладилника за няколко часа, аз ги държах 3 ч. Ако нямате много време, хубаво е да престоят поне половин час.

Взимаме си дървени шишчета, намокряме ги предварително със студена вода и нанизваме овкусените вече парчета месо на пилешки шишчета.

Вместо хартия за печене използвах фолио, като покриваме дъното на тавата и нареждаме шишчетата отгоре. Остана ми малко от маринатата и залях леко всички шишчета по малко.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса в режим вентилатор за около - 20-25 минути. Аз пекох 22 минути.

Поднасяме крехките пилешки шишчета на фурна с мляко с любим сос и салатка :))

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар