Начин на приготвяне
Нарязваме пилешките гърди на кубчета и ги слагаме в купа, където сме си разбъркали предварително всички съставки за маринатата за пилешко. Разбъркваме хубаво месото със марината, за да се овкуси навсякъде.
Хубаво е да имате повечко време, за да се маринова добре месото. Слагаме ги в хладилника за няколко часа, аз ги държах 3 ч. Ако нямате много време, хубаво е да престоят поне половин час.
Взимаме си дървени шишчета, намокряме ги предварително със студена вода и нанизваме овкусените вече парчета месо на пилешки шишчета.
Вместо хартия за печене използвах фолио, като покриваме дъното на тавата и нареждаме шишчетата отгоре. Остана ми малко от маринатата и залях леко всички шишчета по малко.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса в режим вентилатор за около - 20-25 минути. Аз пекох 22 минути.
Поднасяме крехките пилешки шишчета на фурна с мляко с любим сос и салатка :))
Да ви е сладко!