Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с оризово брашно, спанак и извара

Хляб с оризово брашно, спанак и извара

Хляб с оризово брашно, спанак и извара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусен и полезен хляб с оризово брашно, който ще направи ястието още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • слънчогледови семки - 2 с.л. сурови
  • ленено семе - 2 с.л. смляно
  • оризово брашно - 3/4 ч.ч. от 200 г
  • извара - 2 с.л.
  • спанак - 10 бр. млади листа
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този хляб вече ми е любим, можете да си го приготвяте всеки ден, като добавяте нови съставки към основните.

Днес го приготвих с млади листа пресен спанак, нарязани на ситно и извара, а за хрупкавост добавих и 2 с.л. суров слънчоглед.

И така в купа с вилица се разбиват две яйца и две щипки сол.

Добавя се олио, кисело мляко с разбита в него сода да шупне и смесваме с останалите продукти да се получи средно гъсто тесто за хляб почти като каша.

Сипва се върху хартия за печене в любимата тавичка 24 см и поръсваме семена.

Печем оризовия хляб в загрята фурна 180°C за 25-30 минути до суха клечка.

Изважда се леко охладен хлябът с оризово брашно, спанак и извара се реже с къдрав нож и хапваме без притеснение.

Страхотен е този хляб без бяло брашно, зарежда със зелена сила за пролетта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: