Начин на приготвяне
Този хляб вече ми е любим, можете да си го приготвяте всеки ден, като добавяте нови съставки към основните.
Днес го приготвих с млади листа пресен спанак, нарязани на ситно и извара, а за хрупкавост добавих и 2 с.л. суров слънчоглед.
И така в купа с вилица се разбиват две яйца и две щипки сол.
Добавя се олио, кисело мляко с разбита в него сода да шупне и смесваме с останалите продукти да се получи средно гъсто тесто за хляб почти като каша.
Сипва се върху хартия за печене в любимата тавичка 24 см и поръсваме семена.
Печем оризовия хляб в загрята фурна 180°C за 25-30 минути до суха клечка.
Изважда се леко охладен хлябът с оризово брашно, спанак и извара се реже с къдрав нож и хапваме без притеснение.
Страхотен е този хляб без бяло брашно, зарежда със зелена сила за пролетта!