Ориз с тиква и кисело зеле на фурна

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
504
15
19
1
15/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза 2-3 пъти и пожелание го накисваме, докато приготвим другите съставки.

Нарязваме тиквата, лука, морковите, киселото зеле, магданоза и киселеца. Прибавяме ги към ориза и овкусяваме с червен пипер – 1 равна ч.л., кимион – ½ ч.л., куркума – 1 равна ч.л., кориандър – ½ к.л., джинджифил на прах – ½ к.л., равна, джоджен, сушен, стрит – ½ ч.л., черен пипер – ½ равна ч.л., хималайска сол – 1 и ½ ч.л. и шарлан – 2-3 с.л.

Разбъркваме с дървена бъркалка и заливаме с точната пропорция вода.

Печем ястието със зеле и ориз в загрята фурна – 250 градуса, около 45 минути. На 20-тата минута разбъркваме хубаво и го оставяме да се запече.

Поднасяме вкусния ориз с тиква и кисело зеле на фурна, още топъл със соев сос за поливане.

Разкошно зеленчуково ястие на фурна!

Чудно вкусен ориз на фурна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар