Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Зеленчукова кремсупа с поръска от хамон, семена и ядки

Зеленчукова кремсупа с поръска от хамон, семена и ядки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Зеленчукова кремсупа с поръска от хамон, семена и ядки
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
15/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
4
"Грабвайте пасатора, имаме нова рецепта за уникална кремсупа, от която ще останете очаровани"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр. (около 350 г)
  • лук - 1/2 глава
  • целина - 1 стрък
  • тиква - 100 г обелена
  • броколи - 120 г
  • карфиол - 120 г
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр. среден, добре узрял
  • масло - 30 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • хамон - 4 с.л. иберико, ситно накълцан
  • сусам - около 2 с.л.
  • слънчогледово семе - 3 с.л.
  • маково семе - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на парченца всички зеленчуци. Залейте със 700 мл вода, посолете и варете 25-30 минути под капак.

Сложете маслото и черния пипер и пасирайте до гладък зеленчуков крем. Ако е прекалено гъст, го разредете с малко вода.

Запечете ядките и сусама на сух тиган поотделно.

Хамонът иберико нарежете на ситни кубчета. Ако ви е трудно да намерите Иберико, ползвайте Серано, но тъй като е по-мек и не толкова зрял, запечете на тиган парченцата.

Сервирайте готовата зеленчукова кремсупа, като поръсите всяка порция със запечените семена и ядки+ маковото семе и ароматния хамон.

Добър апетит със зеленчуковата кремсупа с хамон!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: