Начин на приготвяне
Лесен и вкусен безглутенов сладкиш.
В купа се разбиват яйцата с течен мед. В съд с кисело мляко се разбива сода за хляб да шупне и сипваме при яйцата.
Добавя се сок от портокал, олио и настъргана кора.
Сипва се брашно от смляно ленено семе и лъжица по лъжица от кокосово брашно.
Накрая прибавяме стафиди и парчета нарязани фурми. Разбърква се гъста смес и сипваме върху хартия за печене в малка тавичка, като отгоре се минава с вилица да се заглади.
Печем в загрята фурна 170°C с с вентилатор за 20 минути и изваждаме върху решетка да се охлади.
Разбърква се кисело мляко с мед и поливаме портокаловия сладкиш.
Декорира се с парченца портокал без кората, стафиди, малко настъргана кора и поръсваме с мед.
Хубаво е да се остави да попие, но аз нарязах веднага и си хапнах с удоволствие.
Вкусно, ароматно и здравословно!