Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Ребърца»Мераклийски ребърца на барбекю

Мераклийски ребърца на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
277315327
Мераклийски ребърца на барбекю1 / 2
07/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4
"Мераклийски ребърца на барбекю - всеки ги обича"

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 1 кг или свински
  • доматен сос - 1/2 ч.ч.
  • уорчестър сос - 2 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чили - 1/4 ч.л. на прах
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сочните ребърца са идеалното ястие за ядене с пръсти - просто бъдете подготвени с количеството на салфетките, че ще ви трябват доста.

Нарязваме телешките ребра на малки порции ребърца, за да са по-лесни за ядене. Слагаме ребърцата в тенджера с вода и ги пускаме да се варят. След като поврят около 5 минути, ги вадим и изцеждаме водата.

Миксираме в голяма купа доматения сос, уорчестър соса, кафявата захар, червения пипер, чилито и намачканата скилидка чесън. Размесваме сместа добре. Добавяме ребърцата в този сос, покриваме купата с капак и оставяме да се мариноват в хладилника за няколко часа или за цялата нощ. Подготвяме и загряваме барбекюто 1 час преди да почнем печенето.

Намазваме скарата с малко мазнина и печем готовите свински или телешки ребърца за около 10-15 минути, като ги намазваме хубаво с марината. Когато преценим, че са готови, придобили са хубав кафяв цвят, ги махаме от барбекюто.

Вече можем да сервираме нашите супер вкусни мераклийски ребърца на барбекю с добавка от зеленчуци на скара или с грилован пресен ананас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: