Пролетна баница със спанак и жълтъци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
368
59
417
2
20/03/2020
"Официално открихме пролетния сезон с тази апетитна баница със спанак "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло. Подмажете тавичка и сложете лист, така че да прехвърли 3-4 см борда на тавата.

Намажете го с четка с краве масло. Отгоре сложете друг лист, пак намажете и така, докато свършат корите.

Към бланширания спанак добавете рикотата и 50 г от сиренето.

Овкусете с щипка джоджен и щипка черен пипер.

Изсипете спанака върху корите и разстелете равномерно. Направете гнезда, а в тях сложете по един жълтък.

Покрийте редената баница с краищата на корите.

Разбийте едно яйце с 2-3 с.л. олио и натрошеното сирене.

Залейте корите на спаначената баница.

Изпечете пролетната баница със спанак и жълтъци на 180°C до приятен загар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
20.03.2020 14:59
Благодаря :), да Ви е сладко!
0
0
Georgievaiv
Georgievaiv
20.03.2020 13:56
Изглежда невероятно! Ще я пробвам!
0
0