Обедна питка със зехтин

Ася ЗаевскаАся Заевска
Помощник Готвач
219
25
450
20/03/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца296
  • Преглеждания за седмицата200
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • зехтин - 3 с.л. + 5 с.л. за намазване
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 2 ч.л. (суха)
  • вода - 250 м.л. + 2 с.л.
  • морска сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в купа с топлата вода (250 мл). Отгоре пресейте половината брашно.

Разбъркайте добре и покрийте купата със свежо фолио. Оставете да втаса за 30 минути.

След това добавете останалите продукти и замесете тесто за питка, което трябва да е еластично.

Оформете го на топка и я намаслете със зехтин. Поставете я в купа, покрийте с фолио и оставете за още 2 часа.

Застелете с хартия за печене тава и полейте с 2 с.л. зехтин. Поставете тестото и го разстелете.

С намаслени пръсти направете вдлъбнатини. Полейте със смес от 2 с.л. зехтин и 2 с.л. вода. Оставете да втаса още 20 мин.

Печете домашната питка в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 минути.

След изваждане намажете обедната питка със зехтин отново със сместа и поръсете с морска сол.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар