Начин на приготвяне
Разтворете маята в купа с топлата вода (250 мл). Отгоре пресейте половината брашно.
Разбъркайте добре и покрийте купата със свежо фолио. Оставете да втаса за 30 минути.
След това добавете останалите продукти и замесете тесто за питка, което трябва да е еластично.
Оформете го на топка и я намаслете със зехтин. Поставете я в купа, покрийте с фолио и оставете за още 2 часа.
Застелете с хартия за печене тава и полейте с 2 с.л. зехтин. Поставете тестото и го разстелете.
С намаслени пръсти направете вдлъбнатини. Полейте със смес от 2 с.л. зехтин и 2 с.л. вода. Оставете да втаса още 20 мин.
Печете домашната питка в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 минути.
След изваждане намажете обедната питка със зехтин отново със сместа и поръсете с морска сол.