Пържен свински бял дроб

Н.АкифоваН.Акифова
Готвач
208
127
494
1
21/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с картофите, които ще са гарнитура за свинското. Обелваме ги и ги режем на средни големи кубчета, пържим ги в олио.

После взимаме един найлонов плик и вътре прибавяме брашното и подправките, с които ще овалваме свинския дроб. Да отбележа, целта на бакпулвера е белият дроб да стане по-мек.

Режем дроба на средни кубчета, измиваме и изсипваме в плика с брашното и подправките. Разклащаме добре и пържим в гореща мазнина на тиган за около 8 минути, не повече, после стават твърди.

Сервираме сочното пържено свинско с пържени картофи и лук, нарязан на полумесеци, поръсваме с риган и исот.

Пърженият свински бял дроб е вкусно ястие, което върви най-добре с чаша домашно вино.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар