Начин на приготвяне
Представям ви моята авторска рецепта за солен пай с патладжани. Изключително лесно за приготвяне и диетично ястие
Можете да си приготвите рецептата с паста или без. Вкусът на ястието и в двата случая е чудесен. Без паста е чудесна рецепта за кето и диетично хранене. Приятно приготвяне!
Загрейте фурната до 220 градуса
Подредете филийките от патладжана върху лист за печене и намажете с 2 лъжици зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Изпечете до омекване .
В голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете пастата ал денте, ако смятате да готвите такава. Отцедете. Можете да пропуснете пастата за по диетичен вариант, както направих аз .
В голям тиган загрейте 1 с.л. зехтин и добавете нарязаните на ситно праз и тиквички, мащерка (по желание) черен пипер, сол и гответе до омекване.
Прехвърлете в голяма купа. Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, разбитите яйца, риган, сирена и разбъркайте добре.
Подредете резените от патладжана като оставите около 3 пръста да виси по краищата. На снимките са стъпките .
Изсипете сместа във формата с наредените патладжани и след това затворете с надвисналите резени от патладжана върху пълнежа.
Покрийте сочния солен пай с фолио и гответе във фурната за около 30-35 минути.
Тази рецепта е не само вкусна, тя е много елегантна. Сервирайте пая с патладжани горещ от фурната и ако желаете добавете, хубав доматено-босилеков сос.
Добър апетит с този вкусен пай от патладжан с тиквички и сирена!