Лапад с ориз и яйца на фурна

22/03/2020
"Страхотна и лесна рецепта с лапад и ориз за делник и празник!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо861
  • Преглеждания за месеца860
  • Преглеждания за седмицата109
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава стар
  • лапад - 1 връзка
  • ориз - 80 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесна пролетна рецепта за лапад с ориз и яйца на фурна.

Лападът се почиства от дръжките, попарва се в гореща вода, отцеден се нарязва на ситно заедно с лука.

Загрява се олио, запържваме нарязания лук да омекне, добавяме ориз, лапада и разбъркваме за кратко.

Поръсваме с червен пипер и наливаме водата. Овкусява се със сол и черен пипер.

След като заври, се прехвърля в малка тавичка и се пече до готовност на ориза. Ако оризът е готов, а има още течност, може да се отнеме да остане гъста сместа.

С лъжица се оформят 3 гнезда, в които чукваме по 1 яйце.

Връща се във фурната да се запече, докато побелеят яйцата и е готово.

Сервираме порция вкусен лапад с ориз с поръсен върху яйцето червен пипер.

Вкусно е с чесън и кисело мляко.

Добър апетит с този страхотен ориз на фурна!

Източник: По рецепта на Христина Колева от кулинарния ѝ блог.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар