Начин на приготвяне
Чудесна пролетна рецепта за лапад с ориз и яйца на фурна.
Лападът се почиства от дръжките, попарва се в гореща вода, отцеден се нарязва на ситно заедно с лука.
Загрява се олио, запържваме нарязания лук да омекне, добавяме ориз, лапада и разбъркваме за кратко.
Поръсваме с червен пипер и наливаме водата. Овкусява се със сол и черен пипер.
След като заври, се прехвърля в малка тавичка и се пече до готовност на ориза. Ако оризът е готов, а има още течност, може да се отнеме да остане гъста сместа.
С лъжица се оформят 3 гнезда, в които чукваме по 1 яйце.
Връща се във фурната да се запече, докато побелеят яйцата и е готово.
Сервираме порция вкусен лапад с ориз с поръсен върху яйцето червен пипер.
Вкусно е с чесън и кисело мляко.
Добър апетит с този страхотен ориз на фурна!
Източник: По рецепта на Христина Колева от кулинарния ѝ блог.