Вкусни Добружанки

ИивинкаИивинка
Готвач
193
1k
544
676
2
22/03/2020
"Хапваме вкусните Добруджанки с наслада "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 551
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Малки Питки

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата, добавяме киселото мляко, в което предварително сме угасили содата.

Слагаме олиото и натрошеното сирене и разбъркваме.

В брашното добавяме бакпулвера и смесваме добре двете съставки. Изсипваме брашното по малко към течната смес и разбъркваме с лъжица.

Трябва да получите гъсто тесто за питките.

Включете фурната да загрява на 180 градуса.

В намазнена тава ще печем вкусните Добружанки.

С намокрени ръце вземете от сместа, оформете малки питки и поставете в намазнената тава.

От горе на всички Добружанки поставете с малка лъжичка масло. Сложете ги да се пекат във вече загрялата фурна до готовност.

Вкусни и много пухкави питки!

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар