Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Кисело зеле с ориз на тиган

Кисело зеле с ориз на тиган

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Кисело зеле с ориз на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"През зимата киселото зеленце ни е още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 400 г
  • ориз - 100 г
  • вода - 500 мл
  • сол
  • червен пипер - на вкус
  • олио - 3 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселото зеле на ситно или вземаме готово нарязано.

Слагаме в тенджерка с малко олио и вода да заври малко зелето.

При него добавяме ориза.

Разбъркваме киселото зеле с ориз и прибавяме подправките.

Доливаме вода и готвим киселото зеле с ориз на тиган до готовност или до омекване и сваряване на постния ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: