Чушки от буркан с плънка от кайма и ориз

ЖулиетаЖулиета
Новак
64
1
2
24/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 300 г
  • чушки - 1 буркан печени, червени
  • лук - 2 глави
  • кайма - 300 г свинска
  • вода - 200 мл
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • къри - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа измивате ориза 3 пъти и го оставяте настрани в студена вода.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме с каймата (моята е готова овкусена), след това добавяме и ориза и разбъркваме.

Към оризовата смес слагаме вода, да не загори оризът, и всички подправки.

Чушките ги подсушаваме и отцеждаме.

Готовата смес от лука и каймата почваме леко и внимателно да пълним чушките.

Подреждаме в намазнена тавичка пълнените чушки с кайма и ориз и ако остане плънка от ориза, сложете я отгоре върху чушките.

Печем чушките от буркан с плънка от кайма и ориз до готовност в загрята фурна 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар