Зеленчукова супа с булгур и пшенични трици

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
504
15
19
1
24/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо429
  • Преглеждания за месеца428
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме старателно няколко пъти почистения булгур и го накисваме.

Кипваме в тенджерка 100 мл вода и в нея сипваме шарлана и хималайската сол заедно с нарязаните моркови, чесън и лук.

След 4-5 минути заливаме с около 1.6 л гореща вода. Добавяме нарязаните картофи на кубченца и отцедения булгур.

Овкусяваме със смлените подправки – черен пипер, кориандър и джинджифил на прах. Оставяме вкусната зеленчукова супа да си ври с отхлупен капак.

След 10 – 15 минути добавяме на ситно нарязания магданоз (без дръжките) и пшеничните трици – бавно, с постоянно бъркане.

Варим булгурената супа още около 5 минутки до пълна готовност на зеленчуците и варивото.

Подправяме с още малко хималайска сол на вкус – ако е необходимо, и супата е готова!

Поднасяме ароматната зеленчукова супа с булгур и трици топла и сгряваща, с прясно нарязан магданоз.

Лесна и полезна супа с уютно вкусен зеленчуков бульон!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар