Баница с хляб лаваш и яйца

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
690
763
2164
6
25/03/2020
"Тази баница с лаваш и яйца ще привлече вниманието ви, всъщност вече ви се прииска да я опитате, нали "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с помощта на телена бъркала.

Към тях се прибавят киселото мляко, прясното мляко и содата.

Сместа се разбърква, след което се прибавя натрошеното сирене. Дъното на правоъгълна тава се намазнява, слага се един лист от хляба Лаваш и се намазва с олио.

Разпределя се част от плънката и се слага втори лист, следва плънка, лист и така до изчерпване на продуктите. Завършва се с плънка.

Баницата със сирене се печен на фурна загрята на 180 градуса за около половин час.

Готовата наложена баница още гореща се залива с газирана вода и се покрива с памучна кърпа, за да се задуши.

Бърза и вкусна баница с хляб лаваш и яйца, подходяща за закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
26.03.2020 13:13
Браво, изглежда перфектно баницата ви...ще се пробва скоро :)))
0
0