Начин на приготвяне
Прясното мляко и захарта за сиропа се слагат да заврат на бавен огън и се бъркат, за да не загорят, след което се оставят настрани да изстинат.
Яйцата и захарта за нашето вкусно реване се разбиват с миксер в дълбока купа. Добавят се олиото и прясното мляко.
След това бавно започваме да добавяме пресятото брашно с бакпулвера, гриса и ванилията, като бъркаме с шпатула.
Сипваме сместа в намазнена тава и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 мин.
Като извадим от фурната, надупчваме реването с вилица или клечка за зъби и след минута-две заливаме равномерно с охладения сироп.
Отгоре може да поръсим млечното реване с кокосови стърготини или смлени орехи или друго по собствен избор.
Оставяме сиропирания сладкиш да се охлади добре и нарязваме на парчета.