Начин на приготвяне
Приготвяне на крема:
Слагаме в тенджера млякото и захарта на котлона за крема за торта Наполеон.
През това време в купа разбъркваме яйцата + брашното и ванилията. Когато млякото се затопли, на тънка струя изсипване сместа и непрекъснато бъркаме, докато се сгъсти яйченият крем.
Преди да го свалим от котлона, добавяме и маслото.
След това в купа разбиваме с миксер сметаната и когато кремът ни е изстинал, го добавяме при сметана и разбъркваме.
Начин на приготвяне на блата:
Нарязваме бутертестото на удобни за вас парчета. След това с точилката ги разстиламе и ги печем на предварително загрята фурна на 200°C.
Когато станат готови, след като изстинат, ги разрязваме през средата.
След което с тях покриваме дъното на тавата/чинията и слагаме от крема. Редим ред кора, ред крем и така, докато свършат продуктите за вкусната торта Наполеон).
Най-отгоре трябва да остане крем, върху който поръсваме с натрошените парченца от корите.
Слагаме тортата Наполеон в хладилника, за да стегне.